Colette Rossant: Vissztérés Párizsba
Ez a könyv ugyanolyan finom és szórakoztató, mint az első része. :)
Egy kis ízelítő:
Ennek az ételnek az elkészítéséhez sok idő kell, de megéri! Egy tálba öntsünk egy és negyed csésze nagyon meleg vizet. Tegyünk bele egy csomag élesztőport, és jól keverjük össze, hogy az élesztő teljesen feloldódjon. Adjunk hozzá háromnegyed csésze lisztet, és jól keverjük össze, takarjuk le, és a tűzhely mellett körülbelül három órát hagyjuk állni. Adjunk hozzá egy és negyed csésze hajdinaliszet, jól keverjük össze, és hagyjuk másfél órát pihenni. Melegítsünk fel egy csésze tejet, aztán keverjük a liszthez és kézi habverővel jól keverjük össze. Két tojás sárgáját egy csipetnyi sóval és egy kávéskanál cukorral addig verjük, amíg halványsárga nem lesz. Apránként adjunk hozzá két evőkanál olvasztott vajat, az egészet öntsük a liszthez, és jól keverjük össze. Verjük keményre a két tojás fehérjét egy csipetnyi sóval. Keverjünk hozzá negyed csésze zsíros tejszínt. A tojásfehérjés keveréket is adjuk a liszthez, és hagyjuk másfél órát pihenni. Vajazzunk ki egy palacsintasütőt, és evőkanálnyi adagokban tegyük bele a tésztát. Amikor az egyik oldala megpirult, kenjük meg a tetejét egy kis olvasztott vajjal, és fordítsuk meg. Pirítsuk meg a másik oldalát is. Tejföllel, kaviárral vagy füstölt lazaccal tálaljuk. Huszonöt palacsintára elegendő.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése